OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD Bozzjeng Tr. Maasmechelen - ZVK Celtic Houthalen '94  2-7 (0-5)

DATUM 22-01-2016

DOELPUNTEN Kherouach 0-1, Kherouach 0-2, Ter Linden 0-3, Ter Linden 0-4, Giuliano 0-5, Panis D. 1-5, Panis J. 2-5, Papanicolaou 2-6, Sleypen 2-7

VERSLAG De wedstrijd begon met een gedreven thuisploeg, die in de achtste finales nog reeksgenoot Moeskroen-Estaimpuis uitschakelde. Celtic eiste het balbezit op en na 6 minuten kon Durakovic een eerste keer dreigen. Een minuutje later test diezelfde Durakovic doelman Silkens nog een keer met een schot in de winkelhaak. Maasmechelen antwoordde met een rakelings schot voor langs van Maes. Als de thuisploeg dan wat hoger druk komt zetten zien we een snelle uitbraak van Celtic en geeft Sleypen een gemeten pass naar de lopende Kherouach, die met een listig lobje de 0-1 scoort. Celtic is baas tussen de lijnen en rijgt de kansjes bij mekaar via Giuliano, Papanicolaou en Sleypen. Doch scoren lukt niet door een attente Silkens, gestuwd door het thuispubliek dat meer dan talrijk aanwezig was in een tot aan de nok gevulde Schietskuil. Op het kwartier zien we nog eens een looplijn en Giuliano trapt naar de 2e paal, waar opnieuw Kherouach de marge verdubbelt. En dan gaat het ineens in een stroomversnelling met een uithaal van Durakovic en Ter Linden die goed volgt voor de 0-3. Nadien een 1-2-tje tussen Durakovic en Kherouach, waarbij eerstgenoemde hard voorzette en Ter Linden opnieuw scoort, 0-4. Het was de heel goed spelende Giuliano die in combinatie met Sleypen de 0-5 op het bord zette. Sleypen zelf mistte nog een 10m, maar de forfaitscore stond op het scorebord bij de rust.

Na de pauze beginnen de gemoederen op te lopen, waarbij Ter Linden in de val loopt. Het zette wel aan tot de 1-5 van Panis D. die in een derde poging Cordeiro kon vloeren. Celtic antwoordt, maar Akrich treft de paal. Een onoplettendheid in de verdediging zorgde voor de 2-5 als Panis J. mooi in de rug loopt en vervolgens Cordeiro kansloos laat. Het geeft de thuisploeg opnieuw de moed en het geloof er in. Maar een minuutje later was het alweer bingo als Durakovic gemeten inspeelt op Papanicolaou aan de tweede paal en de 2-6 wordt gescoord. Celtic controleert vanaf dan de match en het is met een mooi uitgespeelde aanval die Sleypen afrondt tot de 2-7 eindstand op een drietal minuten van het einde.